Какво ще бъде времето през почивните дни

През нощта от северозапад ще започнат валежи, които до сутринта ще обхванат и източните райони.

Ще се усили вятърът от северозапад-север. Ще е умерен, в Дунавската равнина и по долината на Струма – временно силен. След обяд над северозападните райони облачността ще се разкъса. Минимални температури между 5° и 10°, по Черноморието до 12°, максимални между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, цитиран от Агенция Фокус.

[ad id=“225664″]

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за октомври.

Над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 12-15°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 м – от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

[ad id=“255238″]

В неделя вятърът временно ще се ориентира от югозапад и ще бъде малко по-топло. След временно разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд тя отново бързо ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу понеделник на места отново ще превали; вятърът от запад-северозапад ще се усили.

В понеделник северозападният вятър ще е опасно силен. С него ще нахлува студен въздух. Дневните температури няма да надвишават 7° – 12°. Облачността ще е променлива.

Във вторник вятърът ще отслабне, но застудяването ще продължи. Ще преобладава слънчево време. Минимални температури – между 0° и 5°, максимални – между 6° и 11°.
Източник:dunavmost.com


image0 (9K)