За какво трябва да внимава всяка зодия през ретроградния Меркурий

Ретроградните планети винаги са опасни за хората. А една от най-опасните е Меркурий, който ще се движи в обратна посока от 13 октомври до 3 ноември.

„Всяка година Меркурий по 3 пъти е ретрограден. Това са фазите, през които минава. Само, че сега има скупчване на редки ретроградности. Рядко се случва планетата да си обръща енергията и хода по този начин. Последният ретрограден ход на Меркурий е в Скорпион. Важно е в какви знаци са, защото те определят начина, по който трябва да постъпим в даден момент. Това е един много сложен знак, който ще ни накара да направим дълбок самоанализ”, каза в ефира на „Събуди се” астрологът Мария Василева, пише Една.бг.

Тя споделя още, че ще ни бъде сложно, но идва време за големи равносметки, за вглеждане в себе си, а не за действия. Не бива и съвсем да бездействаме, а по-скоро да правим планове за бъдещето. Тези сложни енергии звучат малко плашещо, но на финала можем да направим много точна равносметка къде се намираме и какво сме свършили.

Сега трябва да поставим комбинацията от нещата, които ни се случиха тази година, и да осмислим всичко добре.

Разберете как ще се отрази ретроградният Меркурий на всяка зодия:

Проблеми в любовта: Телец, Рак, Скорпион, Водолей

Представителите на тези четири зодии обичат да украсяват истината и освен това често се държат собственически с хората около тях. Меркурий, който е покровител на информационните потоци, ще допринесе за изкривяването на фактите, за измамите и преструвките. А това ще провокира нарастване на ревността. През този период могат да възникнат силни кавги, поради които и най-силните връзки могат да се сринат. Единственото нещо, което може да помогне на Телеца, Рака, Скорпиона и Водолея да избегнат подобно развитие на събитията, е да държат устата си затворена и да обмислят всяка своя дума.

Без промяна в обстановката: Лъв, Везни, Стрелец, Козирог

Препоръчително е представителите на тези четири знака да не започват нищо ново. Например, те ще имат големи трудности, ако се преместят на нова работа, а адаптирането към новите условия ще бъде много бавно. Те също така не трябва да предприемат дълги пътувания, почивки или да правят скъпи покупки. Новите връзки също няма да донесат нищо добро. Можете да се запознаете с някого, да „хвърлите въдицата“ или да флиртувате в социалните мрежи, но е по-добре да избягвате любовните признания. Ако все пак отидете на първа среща, то нека бъде само в най-неформалната и приятна обстановка.

Финансови проблеми: Овен, Близнаци, Дева, Риби

Първо, тези зодиакални знаци са силно зависими от късмета, който ще бъде блокиран от ретроградния Меркурий. В трудни ситуации определено не бива да разчитат на случайността. Второ, през този период Меркурий ще затрудни много вземането на важни решения. Поради това ще бъде невъзможно Рибите и Овните да бъдат несериозни или лекомислени. Близнаците и Девата няма да могат да се радват на способността си да преговарят с другите – тяхната дипломация ще бъде напълно безполезна. Вместо това ще трябва да потърсят помощ с друг подход. Също така ретроградният Меркурий ще блокира креативността на представителите на тези четири знака. Някои напълно ще загубят способността да мисли творчески, други – само частично. Работещите в творческата сфера трябва да се подготвят за това.

 


image0 (9K)