Какво сe случва с разследването срещу Местан, който катастрофира и загина 6-месечно бебе?

Разследването на катастрофата с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе, ще бъде удължено с още 2 месеца.

Причината – все още вещите лица не са изготвили назначената по делото автотехническа експертиза, съобщи говорителят на окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева, цитирана от 24 часа.

Тя заяви, че на този етап единственият обвиняем по делото е Лютви Местан. Инцидентът на пътя за „Маказа“ стана на 14 април 2019 г.

Според прокуратурата, докато управлявал колата си, Местан е отнел предимството на друг автомобил и последвал сблъсък. В другата кола пътувало семейство с две деца. При катастрофата почина 6-месечно бебе, а родителите му пострадаха.

Семейството обвинява Местан, че е отнел предимство, с което е причинил смъртта на детето. Политикът обаче твърди, че водачът на колата карал с бясна скорост, което всъщност е причината за катастрофата.

„Скърбя за смъртта на бебето, но няма да поема чужда вина“, каза няколко пъти Местан в своя защита и показа снимки от мястото на сблъсъка, които според него доказват невинността му.

http://BNews.bg


image0 (9K)