Какво става довечера в „Завинаги“, когато Адем и Фарук откриват Окан?

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ нервите на героите са опънати до скъсване и ситуациите, в които влизат, изглеждат напълно неразрешими.

Есма приема видимо спокойно сватята си в зимната градина, където е седнала заедно с Гарип. Къймет пристига надута като пуйка, с готов сценарий хубавичко да натопи Сюрея. Тя хвърля в очите на султанката информацията, че Окан е признал чувствата си на Ипек, а Сюрея е подслушвала и знае много добре какво се е случило. „Моята дъщеря“, „твоят син“ – това са думите в устата на Къймет, срещу които Есма избухва с репликата: Това са НАШИТЕ деца, Къймет, не моето и твоето! Трябва така да разсъждаваме, а не постоянно да си ги делим! Есма изхвърчава бясна, а Къймет си тръгва.


Не по-малко огън и жупел се сипе в квартирата на Ипек. Там идва Фикрет и търси отговори за Окан, за това дали жена му още го обича. Но след признанието на шефа си, Ипек никак не е словоохотлива. Тя е на ръба на нервна криза и крещейки неистово избутва навън мъжа си, защото моментът за обяснения изобщо не е подходящ. На младата жена ѝ е писнало вечно да не я забелязват, да не зачитат нейните желания, тя е изморена в опитите си да направи щастлива свекърва си…

В конака един взрив само би изчистил нервите, обзели всички. След неяснотата какво се случва с Фикрет и Ипек, Есма излива върху Сюрея цялото си притеснение. Тя обвинява снаха си в премълчаване на случилото се, в желание да господарства и в какво ли още не. Сюрея е смачкана и прави жалки опити да се оправдае.

Адем и Фарук хвърчат с колата и търсят постоянно по телефона както Фикрет, така и Окан, за да предотвратят евентуална среща между двамата. Не им се получава. Те са в неведение кой къде е точно в този миг.

Фикрет още е при Ипек, за която голямата емоционална криза вече е преминала и стои безмълвно, седнала на пода. Фикрет ѝ казва, че я обича, че никога не се е съмнявал в нея и я моли да не се отказва от общото им бъдеще.

В “Завинаги” неочаквани обрати в съдбата на най-тъжните герои

Адем и Фарук най-накрая откриват Окан на една среща, провеждаща се в кафене. Те изгонват останалите от масата и нападат Окан с обвинения, че е извадил нож на Фикрет, прелъстявайки жена му. Окан се оправдава, но никак не му се получава пред разбеснелите се братя Боран. Този път будната съвест се явява Адем, който възпира Фарук от ексцесии.

А Гюнеш е изкупила детския магазин в желанието си да напазарува всичко необходимо за Умут. Минава през Санем, за да ѝ покаже подаръците, но се разочарова от коментара на приятелката си.

Сюрея е все по-смазана. Фарук се прибира в имението и буквално я подминава, виждайки я на двора. Той влиза вътре, за да съобщи на майка си какво е станало. После директно се качва горе, видимо не желаейки да говори с жена си. А когато тя го моли да се разберат, обвиненията се изливат отгоре ѝ. За Сюрея отново остават само оправданията.


image0 (9K)