Какво се случи с младежа, който си купи „Кремиковци” за 316 млн. лв.?!

Фиктивният купувач на „Кремиковци” от 2011 г. Лъчезар Варнаджиев, чиято фирма брои 316 милиона лева за комбината, се крие от медиите. Брат му Павел пък е обвинен за данъчни измами в особено големи размери.26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на „Кремиковци” срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът е току-що завършил студент, живее на квартира в София, няма никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който екипът на bTV откри складирани домашно направени туршии.

Роднините му тогава научиха, че е започнал да се занимава с бизнес от телевизията.

Соченият за класическо подставено лице Варнаджиев се води шеф на „Кремиковци” около година.

Фирмата, купувач на комбината „Кремиковци”, е препродадена и накрая се оказва собственост на офшорка, регистрирана в рая на скритата собственост Британски Вирджински острови.

5 години след коронясването си за шеф на най-голямото предприятие в България  Варнаджиев няма нищо общо с „Кремиковци” и с какъвто и да било бизнес, а някои издания твърдят, че той е в неизвестност.

Надин е фирмата, която стои зад покупката на „Кремиковци” преди 5 години. Преди да бъде поставен като собственик, Варнаджиев работи за компанията. Брат му Павел Варнаждиев също за кратко става собственик на фирма, работеща с Надин, за което по-късно е арестуван и обвинен за данъчни измами, ощетили държавата с 16 милиона лева, а в момента чака присъда.

„Знам, че търсите сензации, но има много по-големи сензации от мен. Не са ни използвали за нищо, поне мен със сигурност. Аз нямам никъде нищо, брат ми също. Мен като разследващ журналист може да ме проверите, че в периода 2010 – 2011 г., ме няма в България”.

„Брат му беше забъркан, господине. Брат му го забъркаха. Варнаджиев не е бил служител на „Надин”, не е работил в „Надин”. Той е бил собственик на една фирма за два месеца и предишния собственик е работил с „Надин”. Чакаме съда някой ден да си каже думата и толкова”, твърди адвокатът му.

Фиктивният купувач на „Кремиковци” от 2011 г. Лъчезар Варнаджиев, чиято фирма брои 316 милиона лева за комбината, отказва среща с нас.

Дали 5 години по-късно младежът, изкушил се да изиграе ролята на едър капиталист, съжалява за авантюрата си – Лъчезар Варнаждиев отказва да говори за това.

блитц.бг


image0 (9K)