ДЕМОНСТРАЦИЯ какво се случва с реакциите на шофьора след употреба на алкохол и наркотици

Висока възбудимост, чувство за превъзходство, липса на умора и липса на критичност за рискови ситуации. Това се случва при сядане зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Визуална картина за резултата от тяхното въздействие създават специални очила, които помагат да се добие реална представа за забавянето на реакциите и изкривеното възприятие за дистанция.

ВИДЕО от катастрофата с Милен Цветков. 6 пешеходци са се отървали на косъм

Как се променя поведението на шофьор, който е сложил такива очила, коментират автомобилният състезател Румен Дунев и Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. При автомобилните експерти е Румен Бахов и Нова ТВ.

„Употребата на наркотици играе много лоша шега на шофьорите. Възприятията за обектите не са реални. Скоростта на автомобила, който удари Милен Цветков, е около 80 км/ч. С такава скорост за една секунда колата изминава 22 метра, а ако реакциите са забавени, разстоянието достига до 44 метра”, обясни Дунев.

„Тези очила много добре показват какво се случва с управлението, как се губи ориентация и не може да се прецени дистанция”, посочи Тодоров.

Повече гледайте във видеото ТУК


image0 (9K)