Какво показаха тестовете на 1016 полицаи

Завършило е проучването след тестуването на полицейските служители. Данните са от изследваните 1016 души. Това е представителна извадка, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев на редовния брифинг тази сутрин.

„1007 от тях са с отрицателен резултат. Двама от тях имат положителни данни за антитела от прясна инфекция. 7 души са положителни за други антитела, но никой от тестованитене дава положителни проби и за двата вида“, обясни Кунчев.

Последни данни за заразата от Щаба към 8 часа на 9 април

Той информира, че някои от тестуваните проявяват част от симптомите, без да са дали положителен резултат за коронавирус. Според него това означава, че в момента върлуват и други вируси.

„Изследването е интересно, защото ни дава картина от ситуацията. Тези 0,7% заразени означават, че активна циркулация на вируса в София не е налична. Значи, че епидемията е под контрол. И ако продължим с мерките, тя ще може да остане с нисък интензитет на разпространение. И също така – че не можем да разчитаме на някакъв масов имунитет, който да ни пази“, добави Кунчев, като подчерта, че все още е рано за отслабване на мерките.


image0 (9K)