Какво означава ако чупим, изпускаме или губим вещи

Нашите предци са вярвали, че всеки предмет има душа. Ето защо, ако някоя вещ изведнъж започне „да се държи странно“ – счупила се е, паднала е или е изгубена – това не е случайно!

[ad id=“225664″]

По този начин тя се опитва да ви съобщи важна информация, за нещо да ви предупреди.

Защо се чупят вещите?

Счупване на токче. Ако ви се е счупило токче, според поверията, най-вероятно ще се появи нов ухажор. Само че връзката с него ще ви донесе разочарование, защото счупеното токче символизира фалшиви надежди.

Счупен гребен. Според поверията това означава клюки, които хората ще започнат да разпространяват за вас. По-малко споделяйте планове и подробности за личния си живот.

[ad id=“236993″]

Счупена обеца. Едва ли ви очаква радост, когато се счупи обеца, обаче поличбата вещае добри неща – ще научите тайна, ще разкриете нечия лъжа и по този начин ще се окажете в по-изгодни позиции, отколкото другите.

Звънецът е спрял да работи. Звънецът на входната врата изведнъж е спрял да работи – значи вие мислите твърде много за другите, живеете с проблемите на други хора. Време е да се „превключите“ върху себе си и близките си. Освен това счупеният звънец ви напомня, че да изнасяте на показ пред хората семейните си проблеми е крайно нежелателно.

Спрял е часовникът. Ако се е счупил или е спрял часовникът на стената, това символизира „спиране на времето“ в цялата къща: някои важни неща ще замрат. Ако е счупен ръчен часовник, поверието съветва в този ден да не давате пари на заем защото едва ли ще ви ги върнат.

[ad id=“236999″]

Изгубени вещи:

Химикалка. Да изгубите химикалка означава, че някакъв въпросът ще бъде решен без вашето участие.

Загуба на бижу. Да се загуби подарено украшение – това означава да се развалят отношенията с този, който го е подарил. Ако са изчезнали бижута или украшение, лично придобити от собственика, значи той навлиза в труден период от живота си.

Загуба на ключове. Загубата на ключовете от къщата говори за вашата силна умора и силното ви желание да бъдете сам. Ако ключовете са изгубени извън дома, това е сигурен знак, че не се чувствате напълно щастливи и дори може да сте на ръба на депресия.

[ad id=“237001″]

Загуба на ръкавица. Дрехи, които ние някъде сме забравили или сме изгубили, е поличба за бързо освобождение от дълго притесняващи ни проблеми.

Загуба на пари. Ако загубите малка сума пари, това означава, че големи загуби (в отношенията, в делата), уви, все още предстоят. Но ако сте загубили голяма сума, това е добър знак, той обещава край на черния период в живота ви. Радостта скоро ще дойде у дома ви!
Източник:edna.bg


image0 (9K)