Какво означава, ако се будим в един и същи час всяка нощ?

Списък с „часовие зони“ и органите, с които се асоциират. Ако постоянно се будим по едно и също време през нощта, това означава, че нашата енергия се блокира или се насочва в грешна посока. Това разрушава естествения баланс и цикъл. Органите имат нужда от енергии, за да се лекуват и да функционират.
Човешкото тяло разполага със системи и „вътрешен часовник“, които помагат за управление на телесните функции. Нашето духовно и физическо здраве са директно свързани.

Методите на традиционната китайска медицина обръщат голямо внимание на моделите, по които енергиите се позиционират и тяхното движение и разпределение между различните органи в човешкото тяло. По време на 24-часовия цикъл на денонощието тялото разпределя различни енергии между различните органи.

Много от тези „блокади“ трябва да се разглеждат физически и емоционално. Трябва да преразгледаш кога и какво ядеш, тъй като именно това може да е причината за твоите симптоми.

21,00 -23,00 часа

Това е средностатистически времето, в което повечето хора си лягат и се опитват да заспят. Това е времето, в което ендокринната ни система се ребалансира захранва с ензими. Ендокринната система управлява хормоните и метаболизма. Ако по това време не можеш да заспиш, вероятно си заклещен в „режим битка“.
Все още си хванат в капана на събитията от деня или пък се подготвяш за предизвикателствата на следващия ден. Трябва да намериш начин да се отървеш от формациите, които ти носят напрежение.

Ако не се храниш добре или пък ядеш прекалено късно, това също може да причинява блокадата.

23,00 – 01,00

Ако се будиш често в този часови пояс, може да е заради обидата и възмущението, което носиш. Това е времето в денонощието, в което „ин“ енергиите се превръщат в „ян“.
Енергията „ян“ е високо активна и тялото ти би трябвало да я съхранява за следващия ден. Трябва да подсилиш любовта и признателността към себе си, да положиш усилия да запазиш спокойствие и да съхраниш енергията.
От физиологична гледна точка това е времето, в което жлъчката обработва мазнините. Много е възможно да вкарваш твърде много нездравословни мазнини в организма си.

01,00 – 03,00

Това е критичното време за детоксикация на организма и процеса на обновяване. Черният ти дроб обработва токсините и освобождава токсини, докато пречиства кръвта.
Събуждането по това време обикновено е индикатор за гняв, разочарование и негативни формации. Когато не се грижиш за тези „духовни токсини“, тялото ти се опитва да привлече вниманието ти към тези проблеми.

03,00 – 05,00

Това е времето в което, белите ти дробове се регенерират и усилено захранват тялото ти с кислород. Трябва да се увериш, че ти е достатъчно топло, за да подпомагаш телесните си функции. Ако се будиш редовно по това време, трябва да помислиш за дихателни упражнения.
От гледна точка на духа проблемите с белите дробове често се свързват със скръб и тъга.

05,00 – 07,00

По това време всички токсини, освободени и разрушени по-рано през нощта, се изчистват от системата. По това време е активно дебелото черво. Лошото или прекалено късното хранене води до проблеми, които ще ви будят в този часови пояс.


image0 (9K)