Какво не трябва да давате в никакъв случай дори и на най- близките си хора

Всички знаем, че не трябва да ползваме чужд гребен и други лични вещи. Ето списък на нещата, които задължително трябва да имат само един ползващ ги собственик:

[ad id=“225664″]

1. Блясък за устни и червило– не трябва да ги ползвате, ако са чужди, защото лесно могат да ви предадат херпес и подобни заболявания, присъстващи в слюнката и устата. До този момент няма открито 100% ефективно лечение на херпес.

2. Слушалки – у всеки човек балансът на бактериалната флора в ушите е уникален. Всеки път когато ползвате чужди слушалки, рискувате да нарушите този баланс и това може да доведе до инфекция на ухото.

[ad id=“225664″]

3. Ролки за коса и аксесоари– всичко, което се докосва до кожата на главата, ластички, шноли, ролки и т. н. е възможно лесно да разпространи гъбички. Аксесоарите трябва задължително да се мият често със сапун, а след това да се изсушат добре.

4. Дезодоранти– даже антибактериалните дезодоранти могат да съдържат бактерии когато са се докосвали до кожата. Именно бактериите причиняват неприятната миризма, която искаме да неутрализираме с дезодорант. Най- добре е да ползвате дезодорант непосредствено след къпане когато кожата е чиста. Ако не е, първо почистете под мишниците си с влажна кърпичка.

5. Хавлиени кърпи– основната им функция е да поглъщат максимално количество влага от кожата ви. Даже и да сте напълно здрави, пребиваването на кърпите във влажна среда като банята превръща кърпите в идеална хранителна среда за бактерии, плесени и гъбички. Задължително сменяйте кърпите на 3-4 дни максимум. Когато са влажни след ползване ги изкарвайте на балкон да изсъхнат, а не в помещение.

6. Аксесоари за козметика и маникюр– вашата пинсета, нокторезачка, самобръсначка, епилатор и т.н. е само ваша! При честото им използване вероятно има дори микроскопични капки кръв, и ако не желаете проблеми – не давайте на друг да ги ползва.

veshti1

7. Аксесоари за грим– гъбички, четки, ролки за масаж- лесно се чистят, но в течение на времето все пак по тях се натрупват мъртви клетки на кожата, които могат да причинят акне и други дерматологични проблеми. Не забравяйте след всяко ползване щателно да ги почиствате и измивате и ги сменяйте на всеки 2 месеца при честа употреба.

[ad id=“263680″]

8. Домашни чехли– купете специални чехли за гости. Не обувайте своите чехли с потни крака. Първо ги измийте и подсушете добре, така ще избегнете появяването на гъбички. Не ги ползвайте прекалено дълго, сменяйте чехлите си на всеки 6 месеца. Перете ги често, а ако материалът, от който са направени не позволява- почиствайте ги с дезинфекциращи средства, можа и с оцет.


image0 (9K)