Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров се радва на огромен интерес, където и да играе по света. Пречи ли му обаче тази слава, ето какво мисли треньорът му Дани Валверду:
 „На моменти може би това изглежда много стресиращо, но аз предпочитам да го смятам за позитивно. Това, че привличаш толкова внимание означава, че си интересен. За мен това е позитивна енергия към теб, защото хората искат да успееш. Може да има някои лоши страни, но това трябва да ти дава по-голяма увереност“.
„Трябва да знаеш за какво се събуждаш сутрин, какви са голеите ти цели, но те да са постижими, за да не се изгубиш из тях. Например, тази седмица единствената ни цел е да спечелим турнира в София. Не мислим за следващия турнир, нито за титла от Големия шлем, а ден за ден. И точно това те прави топ, така мислят големите тенисисти. Сега мислим и говорим само за София, а не за Маями или Ролан Гарос“, заяви още Валверду за „120 минути“.

Той изрази надежда, че ще бъде дълги години до Григор и ще успее да спечели титла от турнир от Големия шлем. Валверд уразкри и какво казва на Григор преди всеки мач.

„Винаги преди мач му казвам да се забавлява. След като е направил всичко възможно на тренировки, остава да се бори по време на срещите. Трябва да е готов да се наслади на собствената си игра, когато е корта. „Наслади се на себе си, защото си дал всичко от себе си“, споделя венецуелецът, с който Григор вече има спечели една титла, от турнира в Бризбън.“По време на мача не мога контролирам нито един аспект. Гледам само постигнатото от работата, но понякога е стресиращото. В по-малко от случаите, но знам, че нищо не мога да направя“.

Повече за Григор Димитров четете ТУК