Какво иска косата ни

Един от най-задаваните въпроси сред дамите по цял свят е именно този – колко често трябва да се подстригвате, за да сте сигурни, че косата ви ще расте здрава и ще избегнете цъфтежите?

Експерти са провели изследване и вече е ясно колко точно и в какъв диапазон от време трябва да ходите от фризьора си, за да освежи визията ви.

Редно е най-напред да отбележим, че не трябва да се страхувате да се разделяте със сантиметри, защото това реално е в полза на косата ви. С течение на времето краищата й няма как да не загубят бляскавия си и здрав вид.

„Заразата“ тръгва нагоре по самия косъм, а косата цялостно започва да изглежда неподдържана, суха и изтощена.

Експерти съветват поне веднъж на три месеца да махате около 2 см. от косата си.

Важно е да поддържате краищата си и именно това ще спомогне да избегнете увреждането изцяло на косата си и изтъняването на косъма.

Важно е да не се подстригвате у дома. Професионалистът прави прическата ви със специална ножица, а не с кухненската. Колкото по-нови и остри са ножиците, с които ви подстригват, толкова по-добре е това за косата ви.

Ако имате по-специална прическа, е добре да посещавате фризьора веднъж на месец и половина, иначе рискувате концепцията й да се изгуби и да не бъде разбрана от околните.

Много важно е да не забравяте да използвате маски, термични протектори и масла. Ако искате да имате дълга и здрава коса, е важно да използвате уплътняващ балсам и шампоан.

jenata.blitz.bg


image0 (9K)