Какво е състоянието на пострадалите в тежката катастрофа на „Патриарх Евтимий“ в Стара Загора

Както ЗАРАТА съобщи снощи, на кръстовище в Стара Загора стана много тежка катастрофа между два автомобила – лека кола „Ауди“ със старозагорска регистрация и джип „Мерцедес“ ML. „Ауди“-то се забило в дърво в средната разделителна ивица на булевард „Патриарх Евтимий“, при кръстовището с ул. „Васил Левски“.

В нея пострадаха четирима млади мъже – двама от които на по 30 години, извадени от „Ауди“-то с помощта на пожарникари. Пострадали са и двама от другия автомобил. Всички те са откарани веднага в Спешното отделение на УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“.

Въпреки, че е бил засечен от „Мерцедес“-а, мъжът, шофирал „Ауди“-то е казал, че ако не е карал толкова бързо, вероятно ударът на колата му в дървото е щял да бъде по-лек…

Подробности и снимки от катастрофата: В Стара Загора: Колата се заби с такава скорост в дървото, че грохотът беше оглушителен

Проф. Йовчо Йовчев, директорът на болницата, съобщи за медията ни какво е състоянието на пострадалите към момента.

Трима от ранените са на лечение в болницата, като състоянието им е стабилно. Не са претърпели оперативна интервенция. Четвъртият е освободен още снощи без опасност за живота.

Единият, който е приет снощи със счупена гръдна кост и контузии на бял дроб и корем, е настанен в Интензивно отделение. Другите двама са съответно в Коремна хирургия и в Неврохирургия.

Пострадалите остават за активно наблюдение, заключи проф. Йовчев.


image0 (9K)