Какво е положението в най-голямата почивна база в Павел Баня след лумналия вчера пожар

Вчера в 17.06 ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал за възникнал пожар в най-голямата почивна база в Павел баня – по-известна като Център за профилактика, рехабилитация и отдих (ПРО), намираща се на бул. „Освобождение“ в курортното градче.

При извършеният първоначален оглед е установено, че пожарът е възникнал в кухненската част на комплекса, като са засегнати покрива и изолацията от външна страна.

Стотици бяха евакуирани от оздравителния комплекс. Огънят е пламнал в късния следобед, като гъст черен дим е покрил сградата на ресторанта на комплекса.

Посетителите му са били около 500. Част от тях били на плаж и забелязали огромни черни кълба дим, които се издигали над сградата на санаториума и се уплашили. Около 150 души са превантивно изведени от комплекса. Според управата му няма сериозни щети, освен по покрива на ресторанта. Той е допълнително направен от дървена скара с ламарина. Точно там е възникнал пожарът.
След пожара той беше затворен. Наложи се на хората да бъде раздадена суха храна.

Няма пострадали.

Пожарът е потушен малко преди 22 часа. Полицаите разследват причините за него. Предполага се, че става въпрос за технически проблем.

Само бързата реакция на пожарникарите е предотвратила по-сериозни щети.

„Екипът ни пристигна за 4 минути след подаването на сигнала. Обектът има изготвен план, по който действахме. Бяха повикани и подкрепителни сили от най-близката пожарна служба в Казанлък. Черният дим, който се разнесе над Павел баня беше причинен от горящата стара хидроизолация. Служителите са действали бързо и правилно в овладяването на стихията. Гасенето продължи приблизително 40 минути”, коментира за Нова ТВ главен инспектор Минчо Минчев от РСПАБ – Павел баня.


image0 (9K)