Какво време ни очаква днес

Днес до обяд облачността ще се разкъса, на много райони до слънчево.

Облачността след обяд ще се увеличава от североизток, но привечер на отделни места, главно в североизточните райони, ще има слаби превалявания от дъжд, а в планинските – от сняг. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус”.

Слаб до умерен северозападен вятър ще духа, който в Източна България привечер ще се ориентира от север. Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца. Максималните температури ще са от 4° до 9°, за София – около 5°.

Преди обяд по Черноморието  ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад, който постепенно ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преди обяд над планините  ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер, на отделни места, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.


image0 (9K)