Какви правила да спазваме за добре поддържан бюст

Женските гърди са важен атрибут не само от естетическа гледна точка, а и защото служат за прехрана на новородените (в случаите, в които жената все пак реши да кърми).

[ad id=“225664″]

Няма значение дали отрано мислите за поколението си или за това как да ги използвате, за да спечелите вниманието МУ – гърдите ви ще бъдат „полезни“ и в двата случая, стига да се грижите добре за тях.

А ето и златните правила да имате добре поддържан бюст:

1. Не използвайте тиксо

Доста звезди повдигат бюста си с тиксо или пък залепят зърната си, когато залагат на по-провокативни тоалети, но това не се отразява добре на кожата. Тиксото може да я възпали или да доведе до обрив и зачервяване.

2. Не тичайте без правилния сутиен

Гравитацията и движението оказват влияние на формата на гърдите. Колкото по-големи и тежки са те, толкова по-уязвими са. Но дори да имате по-малки гърди, правилният сутиен/стегнат потник е задължителен, за да минимализира тресенето, в резултат на което кожата се разтяга и бюстът ви увисва.

[ad id=“236993″]

3. Не обезкосмявайте зърната си

Понякога по-тъмните жени имат косъмчета около зърната и дори по тях. Това не е ненормално, макар че ако количеството им е по-голямо, може да се дължи на хормонален проблем. И все пак, не премахвайте тези косми с коламаска. Кожата на зърната ви е далеч по-чувствителна и горещата коламаска може да доведе до изгаряния, обриви или дори развиване на алергия. По-добре използвайте пинцети.

4. Не позволявайте да се дехидратират

За разлика от доста други части на тялото ви, гърдите ви не съдържат мастни жлези и ако не ги поддържате хидратирани, кожата ще се сбръчка по-бързо и може да увиснат.

5. Не пушете

Когато пушите, вие отнемате еластичността на кожата по цялото си тяло. Това афектира и гърдите ви. Пушенето може да доведе до рак на гърдата.

[ad id=“236999″]

6. Дръжте страстта в спалнята под контрол

Прекалено палавата предигра, свързана с щипане, опъване и хапане на гърдите ви, може да бъде не само болезнена, но и да остави отпечатъци. Така че поставете някакви граници.

7. Не слагайте пиърсинг на зърната си

Зърната ви са доста чувствителни, което ги прави лесна мишена на възпаления. Пиърсингът е лесен начин да си докарате инфекция.

8. Избирайте правилния размер сутиен

Това е основно правило. Гърдите ви не трябва да се чувстват притиснати. По-малките сутиени притискат кожата и я нараняват. Ако сте в пубертета това може да даде отражение и на формата на бюста ви, който в този момент се развива.

По-големият размер също не е опция. Функцията на това бельо е да придържа плътта ви да не увисва, следователно големият размер се оказва напълно безпредметен. Ако искате гърдите ви да изглеждат по-големи, заложете на повдигащ сутиен.
Tialoto.bg


image0 (9K)