Каква е тайната за красивата кожа на София Лорен?

Очарователната 83-годишна София Лорен едва в последните години е била изкушена да коригира лицето си с помощта на естетичната хирургия. Иначе, дори в зрелите си години тя разчита на естествената си красота.

[ad id=“225664″]

Тя обича слънцето, разходките и съня. В това отношение си прилича с  Елизабет Тейлър, която казва:

“Миличка, ако не си се наспала добре, винаги ще изглеждаш като бедствие.”

София Лорен не се страхува от слънцето. Казва, че когато кожата има лек тен, можем да си позволим да не носим много грим и пак да изглеждаме добре, пишат от Miss Bloom.

Обича движението, но не се подчинява на определен фитнес режим. В продължение на години, всяка сутрин се разхожда по час. Ако има възможност да бъде сред природата, още по-добре, защото тогава разходката не само я тонизира физически, но и подобрява настроението и прави ума й бистър.

[ad id=“263680″]

Актрисата има перфектна фигура, но знае, че прекаляването с калориите бързо може да й се отрази. Затова се придържа към средиземноморски режим на хранене. И държи да й поднасят храната в малки порции.

Легендарната актриса е голям почитател на зехтина в грижата за кожата. Богат на антиоксиданти и витамин Е, той помага в забавянето на процесите на стареене и предпазва кожата от следите от излагането на слънце. Лорен използва студено пресован екстра върджин зехтин като нощен крем, както и за кожата на цялото тяло след баня.


image0 (9K)