Каква вреда нанася алкохола върху кожата

Чаша вино с приятели или коктейл на плажа със сигурност правят живота на много от нас по-приятен, когато се консумират с удоволствие и мярка. Но, за съжаление, навикът да се употребява алкохол, дори в умерени количества, не носи никакви здравословни ползи за нашето тяло.

[ad id=“225664″]

Дори малко количество алкохол може да причини различни поражения и да наруши добрия вид на кожата ни.

Макар че има многобройни проучвания, направени в опит да се разкрият ползите за здравето от червеното вино, в действителност пиенето на повече от умереното количество увеличава риска от деменция и причинява възпаление, което от своя страна може да доведе до рак, депресия и сърдечно-съдови заболявания, според д-р Марк Меноласино, лекар по вътрешни болести, цитиран от The Independent.

[ad id=“263680″]

Ако това не е достатъчно, за да ни откаже от навика, трябва да имаме предвид, че червеното вино се оказва най-лошия избор за вашата кожа от всички алкохолни напитки, според доктор Изабел Шаркар, лекар натуропат.

Д-р Шаркар споделя, че нефилтрираният ферментирал гроздов сок влияе отрицателно на кожата, особено при състояния като розацея.

Алкохолът причинява разширяване на кръвоносните съдове, което води до зачервен вид, подпухване и неравномерен тен с поява на петна по кожата.

[ad id=“236993″]

Д-р Меноласино отбелязва, че захарта във виното е това, което претоварва черния дроб. В резултат той  „или я изпраща директно в кръвта, или я превръща в трудни за изгаряне мазнини. „

Захарта е основният виновник за вредите и при други алкохолни напитки, тъй като тя е водеща причина за възникване на възпалителни процеси.

Поради това коктейлите, често приготвени със сладки добавки като сиропи или сок, са също толкова лоши за кожата ни.

[ad id=“236999″]

Въпреки че една Пина Колада може да ни е много вкусна в момента, последиците от захарта  включват увреждане на клетките и поява на акне.

Ако искаме да се събудим със свеж поглед, най-добре е да избегнем напълно алкохола, тъй като той със сигурност ще допринесе за временно увреждане на кожата.

Но има и препоръки, които ще ни помогнат да ограничим до някаква степен вредите от алкохола.

Оказва се, че за кожата ни е по-добре е да се придържаме към дестилирани спиртни напитки – твърд алкохол. Тъй като твърдият алкохол съдържа „най-малко добавки“ и „се движи през тялото най-бързо,“ според д-р Шаркар, това ще причини най-малкото увреждане на следващия ден.

[ad id=“237001″]

Освен това не е без значение дали ще изпием една чаша вино или пет. Нека се наслаждаваме, без да прекаляваме.

И докато си пийваме умерено, трябва да приемаме колкото се може повече вода. Алкохолът причинява обезводняване, а ние не искаме да сме прекомерно дехидратирани на сутринта.

profit.bg


image0 (9K)