Казанлъчани възстановиха ударената от мълнии къща на съгражданите си Красимира и Михаил Иванови

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова изпълни обещанието си да подпомогне възстановяването на дома на Красимира и Михаил в Казанлък. Къщата им пострада от гръмотевични бури през нощта на 2-и срещу 3-и юни, т.г.

Тогава две мълнии поразиха сградата и след силния пожар покривът бе напълно унищожен. Както ZARATA писа, тогава дори министърът на вътрешните работи посети семейството, внезапно останало без дом.

Още на следващата вечер пострадалите казанлъчани бяха настанени в общинско жилище, а от тази сутрин, месец и половина след трагедията новият покрив, изграден с подкрепата на местния бизнес вече е факт. Казанлъшките фирми откликнаха на призива на Кмета и се обединиха в общата кауза да обезопасят постройката и да върнат надеждата на семейство Иванови. „Възстановяването на покрива се случи с дарителски средства.“, разказа Галина Стоянова.

„Ролята на Общината беше да осигури материалите, връзката с хората, които искат да помогнат, да направим организацията с проектиране на конструкцията, да организираме работата на място и да осигурим къде да нощуват стопаните на къщата. Така че, Община Казанлък не е отделила нито стотинка от бюджета си, но подпомогна процеса с логистика, с експертна помощ и координация. Постигнато е това, което най–много плашеше стопаните, че дъждовете са много, а няма покрив. Е, вече имат покрив.”.

15 казанлъшки фирми дариха труд и строителни материали в общ размер на 23 200 лв. за възстановителните дейности. Благодарното семейство вече намира време да споделя красиви спомени от младостта, от Празника на розата през 1971г. в Казанлък…

Тепърва семейство Иванови предстои да се захване с ремонта на пострадалите помещения във вътрешността на къщата.


image0 (9K)