Йордан Цонев: Защо „Да, България“ защитава Цветан Василев?

„Проява на недобър тон.“ Така депутатът от ДПС Йордан Цонев определи престрелката между президент и премиер и намесването на имената на депутати от движението.

[ad id=“225664″]

Пред БНТ Цонев коментира изказването на Радев, че Борисов вече бил получил коледен подарък от Ахмед Доган в лицето на речта на почетния председател на ДПС в края на миналата година, че нов вот е губене на време.

[ad id=“238430″]

Според Цонев думите на Доган са показали загриженост за стабилността на държавата, като депутатът посочи, че по-рано през деня е пил кафе със самия почетен председател на движението. Той бил категоричен, че ако речта му може да се третира като коледен подарък, то той би трябвало да важи за всички институции, включително и за президента.

 

[ad id=“218001″]

Цонев обясни, че институциите трябва да си говорят, иначе това би било лошо за държавата. Той коментира и законопроекта на депутати от движението – за КТБ и за осветяването на медийните собственици. Цонев припомни, че първите са инструмент в ръцете на синдиците, за да върнат част от вторичното разграбване на КТБ. Тези, които били против, всъщност имали материален или политически интерес, каза Цонев, визирайки съпротивата от страна на „Да, България“ на Христо Иванов.

[ad id=“263680″]

„Къде им е проблемът на „Да,България“? Те решиха всички проблеми и сега тръгнаха да защитават разграбеното от Цветан Василев“, каза Цонев. Относно предложенията за регистрация на действителните медийни собственици Цонев обясни, че целта е прозрачност. По думите му същите тези хора около кръга „Капитал“ са проглушили ушите на Брюксел, че у нас има концентрация при разпространението на медии и че Делян Пеевски има абсолютен монопол. „Сега с тези предложения той отговаря“, заключи Цонев.


image0 (9K)