Йордан Цонев: ДПС няма да участва в операция „стани да седна“

„Когато нямаш подготвен радикален нов модел за управление, защо да предлагаш на гражданите политическо меню с други изпълнители“, пита депутатът от движението

[ad id=“263680″]

ДПС няма да участва в операция „стани да седна“. Ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев обясни в ефира на Нова телевизия защо движението не подкрепя с подписите си вота на недоверие, който внесе БСП.

„Когато нямаш подготвен радикален нов модел за управление, защо да предлагаш на гражданите политическо меню с други изпълнители“, попита депутатът от движението.

Според Цонев ДПС ще подкрепи искането за недоверие в пленарната зала, но с други мотиви.

„Когато се съберат две партии с несъвместими програми, те започват да замазват проблемите. Като ГЕРБ и Патриотите сега“, смята той. И продължи, че между БСП и ДПС и техните програми има 60% несъвместимост.

[ad id=“218548″]

„Ние сме управлявали заедно с БСП, но сме управлявали неуспешно“, призна Цонев.

Според него решението на ДПС да не подкрепи вотът на недоверие на БСП не е подкрепа към премиера Бойко Борисов. По-скоро решението им е институционално, за България.

„Ние сме опозиция на това управление, най-малкото, че в него участват националисти. Ние ще бъдем опозиция. Никак не е нужно опозицията да е единна, единни са партиите в управлението“, смята още Цонев.

Според него по-важното е недъзите и дефицитите на настоящето управление да бъдат коригирани. А ако това не се случи, да се търсят и други инструменти.

Цонев посочи още, че България се нуждае от програма за ускорено развитие. Според него трябва да се дефинират проблемите във всички обществени системи.

[ad id=“218001″]

„Страната се нуждае от дълбоки институционални реформи, за да се реши пробелъмт с дълбоката бедност“, смята той.

По повод доводите на левицата да внесе вот на недоверие заради корупцията Цонев уточни, че бизнесът е рекетиран всеки ден, защото се използват различни регулации. И това трябва да бъде премахнато от законите, за да не може да се ползва.

„За корупцията трябва да се говори конкретно“, посочи политикът. Той посочи, че не може да се засяга корупцията въобще, а да се види определен сектор, за да се разгледат конкретни проблеми. „Корупцията не се бори с органи, а с премахване на средата за корупция“, допълни Цонев.


image0 (9K)