Йончева: Шашната съм, ако искате ме разстреляйте. Нямам никакъв кредит от КТБ!

„Шашната съм, ако искате, ме разстреляйте!“ Това заяви Елена Йончева пред Епицентър. бг във връзка с информация на бТВ, цитирана от всички основни медии в страната, включително и ЗАРАТА, че изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение по повод кредит от 25 млн. евро, за който бил подбуден от Цветан Василев да бъде отпуснат на Йончева.

„Нямам кредит от КТБ. Нямам никакви средства в КТБ. Единствените ми отношения с банката са свързани с производството на филми,“ заяви Елена Йончева пред Епицентър. бг, възмутена от невярната информация, пусната от телевизията.

Информацията за това съобщи сайтът на бТВ в 15:58 ч. Тя гласеше буквално следното:

„Изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение. Специализираната прокуратура го обвини в присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит 
Обвинението е било повдигнато по делото на Елена Йончева. 
Според обвинението, Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвинението си. Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ. 
Специализираната прокуратура твърди, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпуснат на Елена Йончева 25 милиона евро. 
Наложената мярка за неотклонение на Панталеев е 50 хиляди лева, но ще се обжалва. 
Обвиненият отказа коментар.“

В 18:03 ч. информацията беше поправена. В нея вече липсва фразата, свързваща Елена Йончева с кредита за 25 млн. евро.

Преди седмици същата телевизия съобщи невярна информация за арестуването на сина на президента Румен Радев – Георги, след което се наложи да прави публично опровержение.


image0 (9K)