И работещ светофар не предотврати катастрофа в Стара Загора вчера. Две млади жени са сериозно ранени

И работещ светофар на „Столетов“ не предотврати катастрофа в Стара Загора вчера. 55-годишен с „Шевролет Авео“блъсва „Ауди А6, шофирано от 20 годишна. Две млади жени – на 20 и 19 години, са сериозно ранени

На 27.04.2019 г., около 18:57 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Ген. Столетов“, се е движил л.а. „Шевролет Авео“, управляван от 55-годишен водач. При работеща светофарна уредба същият се блъска в движещ се по ул. „Иван Шишман“ л.а. „Ауди А6“, управляван от 20-годишна жена. В резултат на настъпилото ПТП, водачката на л.а. „Ауди“ и возещата се на предна дясна седалка в същото МПС 19-годишна жена са получили травми в областта на гръдния кош и на главата. Прегледани са амбулаторно и са освободени, без опасност за живота. Водачът на л.а.“Шевролет“ е получил комоцио, контузия на бял дроб и фрактури на ребра. Настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Возеща се на предната дясна седалка в л.а. Шевролет 58-годишна жена е получила комоцио, контузии на бял дроб и на бедро, пневмоторакс, фрактури на ребра и на ключица. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство като пробите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по чл.343 от НК.


image0 (9K)