И на Марешки му предложили ЧЕЗ, но отказал

Лидерът на „Воля“ обвини БСП, че се държи неуважително и невъзпитано към купувача като я нарича „Гинка от Пазарджик”

[ad id=“225664″]

„И на мен ми предложиха да участвам в сделката за ЧЕЗ, но отказах, защото не разбирам от този бизнес“, обяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки тази сутрин. Предложението дошло от консултанти, уточни Марешки пред бТВ.

Според него трябва да се провери дали правителството е оказвало натиск върху кандидатите. Иначе в сделката нямало нищо притеснително. И Марешки смята, че няма как правителството да не е знаело за продажбата на най-голямото дружество в страната.

[ad id=“238430″]

„Мисля, че има задкулисие в тази сделка, но нека органите да си кажат мнението“, обобщи той.

Лидерът на „Воля“ коментира и подадената от Теменужка Петкова оставка като министър на енергетиката, като заяви, че „ако съмненията са верни, оставката е най-малкото нещо, което трябва да последва“, а ако се окажат неверни – да бъде възстановена на поста. Той е на мнение, че трябва да се разследва сделката по закупуването на ЧЕЗ и произходът на капитали на купувача.

[ad id=“236993″]

Марешки обаче обвини БСП, че се държи неуважително и невъзпитано към купувача като я нарича „Гинка от Пазарджик”.

Лидерът на „Воля“ потвърди, че депутатите от неговата група са били заплашван от социалистите, че ако подкрепят оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на БСП, те ще поискат оставката на Марешки от същия пост. Заплахата отправил Славчо Велков.


image0 (9K)