И на Гергьовден Слави Трифонов беше пред парламента

И на гергьовденския празник шоуменът Слави Трифонов бе пред парламента, макар за депутатите денят да е почивен.

Той се зараче да стои под паметника на Цар Освободител докато някой внесе в деловодството на парламента законопроектите за промяна на Изборния кодекс, предвиждащи въвеждането на мажоритарния избор на народни представители.

Сега да прогнозирам какво ще се случи занапред…не знам, като в тенджера под налягане се събира напрежение и нещо ще има функцията на повод и капакът ще изригне. На хората този вид парламент не им харесва, правителството не им харесва, то е базирано на лъжи, хора, които преди се наричаха „курво“ сега са заедно и се прегръщат. Хора против НАТО сега са военни министри, хора, които преди са били в една морална ситуация, сега са в друга. Това, че те не приемат решенията на собствения си народ, е несправедливо. Хубаво е, че за трети ден сте тук, освен да изкажа уважението си към вас…вие отразявате това, което се случва, коментира Слави, обръщайки се към журналистите.

Има причинно-следствени връзки, проведен е референдум, трябваше всичко да е обсъдено. Но референдумът е проведен и по смисъла на закона, народът се е изказал. 2,5 милиона са казали, че искат мажоритарна система от два тура. Сега вече няма за какво да обсъждаме това нещо. То се е случило. Няма значение това, което ние с вас си говориме. Има значение желанието на хората да влезе в сила. Това дали вие мислите друго, това вече няма значение. Това трябва да се случи, ако смятаме, че сме законова държава. Има закон и според този закон референдумът трябва да се въведе в действие. Да, не достигат 12 хиляди гласа, но това няма особено значение на фона на тези 2,5 милиона избиратели, коментира той.

BNews.bg


image0 (9K)