И Маргарита Хранова ще стане пенсионер с мизерна пенсия

Легендата в родната естрада Марги Хранова няма да има по различна съдба от колегите си, които се оплакват от мизерните си пенсии, разбра HotArena.

[ad id=“263680″]

Дамата, която стана любимка и на младите зрители след участието си във ВИП Брадър, навърши 65 години и както си му е редът, е подала документи за пенсиониране.

Но и тя, както колегите си, не може да докаже трудов стаж, тъй като бившият й работодател „Концертна дирекция“ е проявил престъпна небрежност към изпълнителите си.

Архивът на бившето държавно предприятие е запазен, но само частично. В него липсват данни за годините от 1970 до 1980, точно когато са най-силните концертни дейности на Маргарита Хранова.

[ad id=“225664″]

Това е време, в което тя изнася концерти буквално всеки ден и то пред препълнени зали. Звездата е проверила каква ще бъде пенсията й. „Ще бъда бедна пенсионерка“, обяснява тя. Затова и се е съгласила да участва във ВИП Брадър, за да подсигури старините си.

„Като навърша 66 ще започна да получавам пенсия. И моята ще е 400 лв като на колегите, но се надявам някой да реши, че заслужавам повече. Обидно е това отношение към мен и колегите ми, защото сме донесли толкова пари на държавата. Знам, че се дават пожизнени пенсии на някои изпълнители, но не знам дали ще получа такава“, откровена е легендата.

След излизането си от ВИП Брадър Марги се надява да поднови концертната си дейност, предават от България днес.

http://BNews.bg


image0 (9K)