И Йордан Цонев скочи на Симеонов, нарече го „недоразумение“

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, каза лидерът му Мустафа Карадайъ. Гласуването ще бъде на 25 януари от 11 часа

[ad id=“263680″]

ДПС има заслуги за мира и свободата в България и за нашето европейско и НАТО-вско членство, защото наистина сте недоразумение , посочи Йордан Цонев.

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов от парламентарната трибуна по време на дебатите около вота на недоверие към кабинет „Борисов 3“ предизвика острата реакция на депутата от ДПС Йордан Цонев. Той поиска процедура по начина на водене на пленарното заседание заради изказването на вицето, който каза, че НФСБ далеч не са толкова добри в каналджийството, в сравнение с ДПС.

[ad id=“218001″]

„Освен тази цинична обида към ръководител на парламентарна група и на цяла партия, при това най-голямата от опозицията, с менторския тон, с който ни говори, ще използвам неговия тон – това недоразумение, се обръща към една партия със заслуги за мира и демокрацията в България“, каза Йордан Цонев.

„Заслуги за нашето европейско и НАТО-вско членство, защото наистина сте недоразумение“, атакува той.

[ad id=“218548″]

Йордан Цонев се обърна към председателстващия пленарното заседание Емил Христов с думите: „Вероятно не може да изгоните и да наложите наказание на вицепремиер, но можете да му правите бележка, докато говори”.

 


image0 (9K)