И една красива новина в нашата Стара Загора (СНИМКИ)

Моята Стара Загора не е само името на фейсбук група, а е усещане за роден град, то е повече от чувство за притежание. Ако всеки истински обича мястото, на което живее и прави поне малко да го облагороди, всичко около нас би било по-красиво и чисто.

Точно това сътвориха живеещите в два от входовете на блок 130 по ул. „Христо Ботев“ в Стара Загора. Съседите от „В“ и „Г“ не харесаха това, което остави след себе си фирмата изпълнител, санирала миналата година целия блок. За създадената впоследствие красота пред блока разказа за ЗАРАТА Зорница Здравкова:

Строителите оставиха много боклуци. Ние не чакахме Общината да се погрижи, не публикувахме 1000 поста и снимки във виртуалното пространство как газим сред строителни отпадъци. Не! Решихме заедно да облагородим мястото – та нали това е нашият дом, всеки ден минаваме по няколко пъти, влизаме и излизаме, водим децата си. На какво ще ги научим? Събрахме се, всеки, който желаеше, даде пари и дружно запретнахме ръкави. Участваха почти всички, на всякаква възраст. Оставихме нещата на доброволен принцип, но за всеобща радост се включиха много от съседите. Първо трябваше да почистим и да пренесем тонове пръст и боклуци, след това под ръцете ни започна да избуява красотата. Това, което виждате на снимките се получи за не повече от половин година. Сковахме маса и пейка, започнахме ограждането, засадихме цветя. Имаме идеи за създаване на още подобрения като беседка и довършване на оградата. Малко по малко нещата ще се случват, сигурна съм в това. А дали създаденото се пази? Да, ние не само му се радваме от сърце, но и го поддържаме в свеж вид, както и бдим някой да не открадне нещо. Въпреки, че за съжаление и това се случва, приключи разказа си Зорница Здравкова.

Накрая нашата млада, 27-годишна съгражданка призова старозагорци: Нека бъдем малко по-положителни и да не чакаме някой друг да ни свърши работата. В крайна сметка всичко зависи от самите нас!

Поздрави и от нас за хората от двата входа, които ни показват, че не е нужно толкова много, за да живеем в по-добра среда!

Друг е въпросът, че ако бяхме по-възпитани като общество, нямаше да има нужда да се ограждат тревните площи с цветята… Дано станем в по-близко бъдеще.


image0 (9K)