И днес порои и гръмотевични бури

Днес облачността ще е по-често значителна, в отделни райони с превалявания от дъжд. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Главно в планинските и югоизточните райони, валежите ще са значителни по количество. До вечерта дъждът ще спира и облачността над по-голямата част от страната ще намалее. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места след обяд ще са значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 – около 7°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В отделни райони, главно по Южното Черноморие, ще са значителни по количество. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 19-21°. Температурата на морската вода е 18-19°.


image0 (9K)