И Борисов се пошегува: Аз щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ… Шегичка..

И премиерът Бойко Борисов в коментар за аферата „ЦУМ гейт“ пред журналисти в Хитрино реши да се пошегува:

„Аз щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ… Шегичка..“, заяви премиерът.

Борисов коментира съдебната реформа и срещата си с Лозан Панов така:

„И аз имам много въпросителни, но аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто възможно решение и реформата в съдебната система няма да бъде просто дума, защото хората искат бърз процес и справедливост. И ако съдиите започнат да се самонаблюдават и самоконтролират, защото никой не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, ако прокурорите, полицаите и следователите се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват.“

Борисов определи срещата си с Панов като „регулярна“ и заключи, че прокурорите и съдиите ще работят нормално, след като получат „военното НДК“. „Те ще получат една прекрасна сграда, за да работят на спокойствие. Разговаряхме по много теми“, каза Борисов.

Той смята, че когато има междуличностни конфликти между висши магистрати и малки политически партии, които се прилепят като „кърлежи към тях“, нищо добро не може да очаква съдебната система.

„И това му го казах и на г-н Панов. По всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии. Които, повтарям, със своята маломерност, с това че не можаха дори да влязат в парламента, просто пречат дори и на съдиите да постигнат най-доброто, което може системата да направи“, категоричен е Борисов.

В коментар за срещата между Цацаров, Дончев и Гергов той още каза, че повече е притеснен от срещата в същия кабинет между омбудсмана Мая Манолова и лидера на БСП, Корнелия Нинова.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)