Италиански инвеститори заявиха интерес за включване в индустриална зона „Загоре“

 

Италиански бизнесмени, които представляват три компании с обединен инвеститорски интерес, за втори път посетиха Стара Загора, за да обсъдят възможностите за включване в изграждащата се на площ от 115 дка индустриална зона „Загоре“. Те проведоха разговори за намеренията си със зам.-кмета на общината Йордан Николов и представителите на Управителния съвет на зоната Радослав Танев и Стефан Шоселов, които представиха идейния проект и условията, които предлага градът за развиване на бизнес. Домакините увериха, че са отворени за всякакви инвестиции и са готови да помагат за реализирането им.

[ad id=“225664″]

Като индустриален център, с перфектна локация, пресечна точка на две основни магистрали в България, областният център може да предложи и необходимите специалисти за нуждите на компанията, която работи в сферата на хидравличните системи, изтъкнаха домакините на срещата, която се проведе в сградата на общинската адиминстрация. Те изтъкнаха и атрактивността на Стара Загора като древен град с богата история и култура.

Зам.-кметът Йордан Николов очерта и благоприятните възможности за инвеститорите като ниските данъци и такси за бизнеса, централната локация на града, разположението на индустриалната зона до главен път Е-85, бързият и удобен транспорт до всички точки на града, бързото и компетентно административно обслужване, без бюрокрация и забавяне, както и добрите контакти между бизнеса в региона и общинското ръководство.

Концепцията на индустриална зона „Загоре“ предвижда обособяване на готови за застрояване имоти, в които ще се разположат определен брой малки и средни предприятия и складови бази. Застрояването ще бъде до 60-65%, като най-големият терен е около 13 дка, а при необходимост имотите могат да бъдат обединявани, като е възможно образуване на по-големи терени. Те могат да бъдат наемани, закупувани или да се дава право на строеж върху тях. Зоната е подходяща за разполагане на високотехнологични производства, производствени бази за електроника и елекротехника, регионални клонове на логистични компании и др.

[ad id=“263680″]

Зоната е осигурена с електроенергия, водопровод, канализация и газ от прилежащите градски мрежи. В североизточния край ще бъде изграден допълнителен резервоар за вода с вместимост 1 000 куб.м., съоръжен с помпена станция и възможности за изграждане на противопожарна охрана. Ще бъде изградена зона за социални функции с възможности за изграждане на хотел, конферентен център за квалификация и преквалификации, ресторанти, както и зона за рекреация. При необходимост общината е в готовност да предостави допълнителен терен от 70 дка в съседство, подходящ за високотехнологични и чисти производства.

Италианската компания е търговски субект, регистриран в България, а нейните представители са разгледали възможностите на 28 области в страната, от които са отделили 4 – Враца, Сандански, Стара Загора и Казанлък. Гостите увериха, че България е много атрактивна за тях с редицата си предимства – логистика, суровини, стабилен банков сектор, пазари и персонал. Те ще вземат решение в близко време, тъй като спешно се нуждаят от пренасочване на производството си в чужбина.

 


image0 (9K)