Италианец „сеел СПИН“ и заразил 30 жени получи 24 години затвор

Серопозитивен мъж от Италия заразил със СПИН 30 жени за по-малко от 10 години, предаде Франс прес. Той бе осъден на 24 години затвор, пише dir.bg
Прокурорът по делото е поискал доживотна присъда срещу Валентино Талуто. Присъдата бе обявена след 12 часа дебати. При прочитането й някои от жертвите, присъстващи в съдебната зала, са се разплакали.

Талуто, счетоводител по професия, съблазнил десетки жени в социалните мрежи и сайтове за срещи.

[ad id=“255238″]

От момента, в който той научил, че е серопозитивен през 2006 г., до ареста му през 2015 г., той имал връзка с 53 жени. От тях 30 се оказали заразени с вируса на СПИН, а 23 – не. Заразени били и партньори на три от жените, както и бебето на четвърта от тях.

Делото започва на 2 март в съдебна зала в затвора Ребибия в Рим. Свидетелките разказали как са били съблазнени с ресторанти, цветя и любовни изявления от Талуто. Когато се стигнело до секс той казвал, че е алергичен към презервативите и че си е правил тест за СПИН и не е серопозитивен.

Когато жените откривали, че са серопозитивни, той им казвал, че няма нищо общо с това.С някои от завоеванията си той живеел месеци наред. Понякога поддържал връзка с шест жени по едно и също време.

Най-младата жена била на 14 години, а най-възрастната на близо 40 години. Някои били студентки, а други омъжени домакини.

В съда прокурорът по делото обвини Талуто, че винаги е отхвърлял вината си и не се е разкаял за извършеното. Защитата му обаче го обрисува като човек, който е имал тежко детство, не е познавал баща си, а майка му, която била наркоманка и серопозитивна, починала, когато той бил на 4 години. Всичко това белязало Талуто, каза адвокатът му и пледира, че той не е заразил жените нарочно.

[ad id=“225664″]

Самият Талуто каза в съда, че не е имал случайни безразборни връзки и е допускал жените до личния си живот и до семейството си и приятелите си, което показвало, че не е имал намерение да „сее СПИН“.

Една от жените свидетелства, че той веднага й признал, че е серопозитивен и сподели, че иска да се омъжи за него, защото той не бил това чудовище, което всички описвали.


image0 (9K)