Истинско чудо се случи, когато индианци заровиха живо бебе

Бебе от индианско племе в Бразилия оцеля, след като било погребано живо от близките си. Новороденото е било 7 часа под земята, обявиха местните власти, цитирани от „Франс прес“.

[ad id=“225664″]

Медсестра предупредила полицията, когато видяла, че новородено момиченце било погребано малко след раждането му. Това станало в обитавания от много туземци национален парк Шингу в бразилсикя щат Мато Гросо.

[ad id=“263680″]

Когато полицаи изровили бебето се оказало, че пъпната връв все още е била увита около тялото му. Служителите на реда се натъкнали на истинско чудо – новороденото било живо. То било откарано в местна болница, в интензивно отделение за новородени.

[ad id=“237001″]

Прабабата на бебето, която е член на племето камаюра, е задържана. „Започнахме разследване, за да установим дали става дума за убийство на дете или въпросната жена е помислила, че детето е мъртво родено“, заяви местен прокурор. Той съобщи, че детето се чувства добре.

[ad id=“218548″]

Следователи са ползвали услугите на антрополог и психолог, за да разпитат и други членове на семейството на новороденото. Семейството му твърди, че бебето е паднало на главата си, след като майка му го родила в тоалетна, но полицията поставя под съмнение тази версия.

Тъй като бащата отказва да признае, че детето е негово, а майката е само на 15 години, подозираме, че двамата са се опитали да убият новороденото„, поясниха от полицията.


image0 (9K)