Истината за любовта: 38 неща, които трябва да знаете, за да живеете щастливо

[ad id=“263680″]

Вече не сме малки момиченца и в живота ни няма място за илюзии. Веднъж на хиляда се случва да се ожениш за Голямата любов, не са малко и хората, които твърдят, че са щастливи в брака. Всички те обаче ще ви кажат: Това, което гледате във филмите има малко общо с действителността.

Тъжната истина за любовта е, че тя не е съвършена, не винаги ще ви прави щастливи, а понякога просто ще искате да избягате далеч. Да имате семейство обаче си струва. За да се радвате на щастие у дома, просто бъдете подготвени. Тези азбучни истини за отношенията ще ви научат да гледате на живота с по-голяма лекота и…да изчакате безгрижните дни:

1. Няма да харесвате партньора си постоянно.

2. И влечението ви към него няма да е такова.

3. Понякога толкова няма да го търпите, че ще изригнете от ярост.

4.Когато сте на определено разстояние, понякога не е задължително да си липсвате

5. Когато сте един до друг, понякога може да бъде и непоносимо

6. Не се изненадвайте, че ще намерите някой в пъти по-добър от него

7. И омъжена ще се чувствате понякога самотна

8. Вашият спътник не е ваше копие – понякога различията ви ще се превръщат в битка

9. Сърцето ви ще се затваря…и ще се отваря

10. Усещането, че сте привлекателни или не ще се редуват

11. Вашият сексуален живот ще се усложнява от време на време – бъдете готови за това. Ако единият от вас командва парада, това ще става още по-често!

12. При всички случаи не си мислете, че винаги ще ви се иска!

13. Ще ви сте струва, че отново се влюбвате в партньора си, а понякога – че хич не ви пука за него

14. Понякога ще бъдете единно цяло, друг път – пълни противоположности
15. Истинската любов е вид умение да съчетаеш несъвместимото.

[ad id=“225664″]

16. Истинската любов е неразделна част от страха за някого.

17. Страхът не винаги се усеща като страх. Понякога се крие зад раздразнителност или дори – зад безразличие.

18. Колкото по-силно обичаш, толкова по-силно се страхуваш.

19. Колкото по-силна е любовта, толкова по-голям е рискът. Това означава периодично да осъзнавате, че може да го загубите.
20. „Искам да си отида“, „Имам нужда от нещо друго“, „Имам нужда от някой друг“ – всички тези мисли минават през главата на всеки. Това са просто мисли, нормално е да ви минават през ума, но не значи да отговарят на истината.

21. Ще мислите за това, когато вашият близостта с партньора ви е отслабнала. Любовта – това е постоянен баланс на ръба на най-силните чувства и пълното безразличие. Този баланс се променя всеки месец, ден и час. Колкото по-силно го осъзнавате, толкова по-лесно е да приемете това състояние на нещата.

22. Докато сравнявате вашата с чуждите връзки, се косите, че другите не се оплакват колко им е тежко. Разберете, че наистина не знаете какво точно се случва зад вратите на хората.

23. Няма как да избегнете конфликтите.

24. Ще почувствате един ден, че вашият партньор е най-лошият.

25. Ще се карате с такава ярост, че ще си кажете и думи, които не ви е хрумвало да кажете или дори да помислите.

26. Вие неведнъж ще се наранявате. Това е неизбежно, приемете реалността – това е просто част от отношенията.

27. Периодично няма да оправдавате взаимното си доверие – не с постъпки, има и други начини.

28. Ще пренасяте миналото си във връзката – болката от детството, от предишните връзки, разбитите приятелства. Вашият партньор ще прави същото. Ще проектирате тези спомени във връзката си като в огледало. Вгледайте се преди да го счупите – взаимно може да излекувате раните си.

29. Вие ще видите тъмната страна на брака, за която не сте предполагали преди да се ожените.

30. Когато имате деца, трябва да търпите. Поне за няколко години, никой от вас не ще бъде в състояние да отговори на нужди си напълно.

31. Без съмнение, живот с деца е истинско изпитание. Дръжте се – те ще пораснат и вие ще се чувствате по-добре.

32. Ще ви обзема ярост, възмущение и чувство, че не сте ценени. Тези емоции ще са така силни, че ще бълвате огън един срещу друг. С времето ще се научите да контролирате гневните изблици и ще се радвате на прилива на нежност, който преминава през вас.

33. Ще се наложи да пораснете. Ще ви се наложи, когато осъзнаете, че от решенията ви не зависите само вие, но и други покрай вас.

34. Понякога трябва да се преглътне гордостта и да се извините първи. Запомнете този съвет – наистина е добър.

35. Може да пропуснете втория меден месец (Ако изобщо сте имали първи).

36. С времето връзката ви няма да бъде така вълнуваща и романтична. Тогава ще забелязвате красивото в дребните жестове на внимание – като измитите чинии, например.

37. Не задържайте в себе си стари обиди. Научете се как да се отървете от тях, за да укрепват отношенията ви.

38. Ще остареете заедно. На лицето на партньора си неизбежно ще видите как се появяват бръчки и белези, както на вашето собствено. Това може да бъде източник на голяма скръб, ако се концентрирате само върху външната красота. Ако погледнете от друг ъгъл обаче, може да бъде източник на радост – изживели сте заедно живота си и сте опазили и връзката си толкова дълго време.

Сега сигурно сте на път да се откажете. Чудите се защо да си причинявате такова бедствие?! Не е ли по-хубаво да си гледате живота сами?! – Без рискове, самоконтрол и негативни емоции.

Истината е, че най-близките отношения ще ви дадат единственото по рода си усещане, че сте наистина обичани. Това е привилегия, която се отплаща с отговорност. Такива отношения не са за тези, които искат да изживеят живота си като непрекъснато купон. Те са за хора, които искат да израснат.

Ако имате реалистични очаквания от брака си, ще преодолеете всяка буря без особени поражения. Тогава вече ще можете да разказвате на внуците си, че след сватбата ви се случило като в книгите „…и заживели щастливо”

Източник: Жена на върха


image0 (9K)