„Ислямска държава“ пое отговорността за убийство в Германия

Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорността за убийството на 16-годишния германец в Хамбург, съобщи БНР.

В средата на октомври в Хамбург 16-годишен младеж е бил намушкан смъртоносно с нож. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ тази нощ пое отговорността за убийството. Нападението е извършено в отговор на призива граждани на страните от коалицията, водеща бойни действие в Сирия и Ирак срещу ИД, да станат мишени на нападения.

Четирима души са били намушкани в събота в метростанция в центъра на Франкфурт. Полицията съобщи, че пострадалите са откарани в болница с прободни рани, но не дава подробности за състоянието им. Разследва се колко човека са замесени в инцидента. Не е ясен мотивът за атаката.

В Германия през последните месеци има вълна от подобни атаки. Ислямска държава пое отговорността за две от тях в края на юни – една във влак край Вюрцбург и друга на музикален фестивал в Ансбах, при която бяха ранени 20 човека. Полицията простреля смъртоносно нападателите и в двата случая.

Други две атаки, включително стрелба в мол в Мюнхен с фатален край, според полицията, не са свързани с ислямски екстремизъм.


image0 (9K)