Ирландец заби глава в брадата на полицай край хотел „Кубан“ в Слънчака

Ирлaндски турист е нападнал полицай на крайбрежната алея до хотел „Кубан“ в Слънчев бряг. Роденият в Дъблин Пол Такабери спретнал екшъна около 03:30 ч. сутринта, явно стабилно почерпен след алкохолен тур в курорта.

Чужденецът оказал яростна съпротива на служителите на реда, които искали да проверят документа му за самоличност. Такабери нанесъл удар с глава в брадата на един от полицаите. Униформените обаче бързо овладели ситуацията и закопчали агресивния ирландец.

Случката се разиграла в края на летния сезон, но става обществено достояние едва сега, тъй като Такабери сключи споразумение с прокуратурата и се размина с условна присъда. Туристът, който в родината си развива частен бизнес с автоморга, е с чисто съдебно минало, а и освен това според експертизата нараняванията на нападнатия полицай се класифицират като лека телесна повреда.

Ирландецът се призна за виновен и получи присъда за 1 година, която бе отложена с 3-годишен изпитателен срок. Такабери вече се прибрал поживо-поздраво в родината си.

 


image0 (9K)