Интер показа класата си срещу Лудогорец в Разград

Отборът на Лудогорец загуби като домакин от далеч по-класния си съперник, италианския Интер Милано с 0:2. Двубоят от 1/16-финалите на Лига Европа ще се запомни с надмощие на гостите, добрите действия на разградчани през първото полувреме и използването на ВАР за първи път на българска земя и последвала дузпа, реализирана от Лукаку за 0:2 в последните секунди на мача. Преди това Ериксен порази вратата на Пламен Илиев, за да открие резултата в 71-вата минута.

Интер имаше предимство в началото  на двубоя предвид, че беше по-класният отбор. Още във втората минута Кристиян Ериксен опита да вкара, но шутът му бе пратен от Терзиев в корнер.

Играта постепенно се изравни и до по-сериозни положения пред двете врати не се стигна.

Въпреки липсата на голови ситуации действията се водеха на висока скорост и това предполагаше пропукване на една от двете отбрани.

В 25-ата минута Моузес нахлу отдясно на „зелената“ защита и центрира на крака на Бираги, който отправи топовен шут, но Пламен Илиев не допусна гол.

Нова ситуация се откри пред „нерадзурите“ след добра атака, но решаващото поемане на гърди обягна на Ериксен непосредствено пред вратата на Илиев.

Интер пресираше дълбоко домакините и се задържаше трайно с разигравания в половината на разградчани. До края на полувремето не се стигна до опасни ситуации въпреки натиска на италианския отбор.

В първите моменти на втората част Интер отново натискаше, а 6 минути след началото на полувремето Лаутаро Мартинес пробва късмета си отдалеч, но ударът му мина покрай вратата.

Лудогорец се ориентира и започна да действа чрез контраатаки, за да застраши италианската врата.

След продължително разиграване пред вратата на Пламен Илиев, Ериксен отправи удар от границата на наказателното поле и се наложи стражът на разградчани да прави ключова намеса.

В 71-вата минута гостите все пак стигнаха до гол след акция на Лукаку и Санчес, която беше завършена от Ериксен с точен удар в десния ъгъл на Илиев. Голът на датчанина е негов първи за настоящия му отбор.

Минута по-късно Ериксен отново шутира от около 30 метра, но удари греда.

Лудогорец се опита да се върне в мача и действаше по-офанзивно, но Интер отговори с опасни контраатаки.

В последните минути след корнер, Анисе игра с ръка в собственото си наказателно поле. Това остана скрито за главния съдия и се стигна до използване на системата „Видео асистент рефер“. След използването ѝ беше отсъдена дузпа, която бе превърната в гол от влезлия като резерва Румелу Лукаку.

Така Лудогорец загуби с 0:2 и го очаква тежък мач в Италия.


image0 (9K)