Инсулт повали мъжа на Илияна Йотова

Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова – известният лекар ортопед Андрей Йотов, е бил приет по спешност в „Пирогов“, научи ЗАРАТА.

„Видях я докато чаках за рентген, беше много угрижена“, разказа жена, която забелязала вицепрезидента в Института за спешна помощ.

Засега не се съобщава до каква степен са големи уврежданията на д-р Йотов. Официална информация все още няма.

Съпругът на Илияна Йотова е

сред най-уважаваните ортопеди у нас,

а в звездния му списък с пациенти попадат политици предимно от конкурентните на съпругата му партии.

Проф. Андрей Йотов спасява от инвалидния стол бившия министър на спорта Свилен Нейков, който заемаше длъжността в първия кабинет на Бойко Борисов. В рамките на час и половина съпругът на вицепрезидента оперира ахилеса на шампиона по гребане, който къса сухожилие по време на любителски футболен мач, а забележителният гол му коства 45 дни в гипс. Бившият външен министър от ГЕРБ Николай Младенов също се доверява на проф. Йотов, когато преди време при нелеп инцидент къса фатално мускул.

Иван Ибришимов, който поврежда менискус по време на игра на квартален стадион в Дупница. Тъй като на „Позитано“ 20 за професионалните умения на съпруга на Илияна Йотова се носят легенди, на народния представител не му отнело много време да се колебае и да реши, че ще легне на неговата операционна маса. Преди време знаменитият ортопед подмени колянната става на най-популярния шеф на Клуба на артиста в Народния театър – Никола Антикаджиев. 87-годишният легендарен ресторантьор си подарил операцията навръх рождения ден, защото искал отново да се чувства като младеж.

Отвъд хилядите благодарни пациенти проф. Йотов признава, че е

имал не една или две критични случки, в които роднини и болни са го ругали.

До агресия в кабинета му обаче никога не се стигало, защото бил търпелив и знаел как да овладява всяка ситуация. Гафове правел предимно у дома и най-често му се налагало да се извинява на съпругата си заради битови грешки или благородни лъжи.

Иначе гледал да е напълно откровен с нея, като дори й

признавал, че невинаги гласува за нейната партия.

Честността наследил от руската си жилка, защото по майчина линия професорът е осетинец. Роденият и израснал в кавказката република Северна Осетия Андрей обаче отдавна се чувствал повече българин.

Илияна и Андрей се запознали на манифестация. Тогава той бил студент, а тя още  ученичка.

Известният ортопед я описва тогава като Пипи Дългото чорапче

– рижа, на плитки, с лунички. Вицепрезидентът пък споделя, че той винаги е бил нейната подкрепа, когато е решила да се откаже от телевизията, и да се захване с политика.

Доверяват, че у дома никога не говорят за политика. „Да я критикувам, е все едно тя да ме критикува как съм извършил операция“, казва проф. Йотов.


image0 (9K)