Инжекция и хапче против забременяване за мъже

Според информацията, инжекцията може да бъде на пазара още след 6 месеца, а хапчетата може да чакат и 10 години. Все пак инжекцията не е вазектомия и действието й е ограничено във времето – това не е малък напредък

Става дума за инжекция за контрол на забременяването, която се поставя в мъжките гениталии. С нея се инжектира специален полимер, открит от индийски професор още през 1970 година, който има за цел да блокира пътя на сперматозоидите вън от тестисите. След редица клинични тестове се доказва, че този ефект може да продължи и цели 13 години. Това е алтернатива на традиционната вазектомия, като тук ефектът е за определен период.
Медицинското постижение идва от Индия, а откривателите му се хвалят с 97.3% успеваемост на защитата от бременност. Ако получи необходимите разрешения, за да влезе в масова употреба, това ще бъде първият легализиран контрацептив за мъже, пише The Sun.
Мъжкото хапче антибебе се очаква да бъде в продажба чак след 10 години, а инжекциите срещу нежелано забременяване може да бъдат на разположение още след шест месеца. Целта е не само жените да могат да контролират и планират раждаемостта.


image0 (9K)