Имената на новите министри са ясни. Оставките на предшествениците им ще се гласуват в четвъртък

Имената на новите министри са ясни. Александър Манолев ще бъде предложен за нов транспортен министър на мястото на Ивайло Московски. Мястото на вътрешния министър Валентин Радев ще заеме настоящият главен секретар Младен Маринов, а Петя Аврамова ще бъде предложена за регионален министър на мястото на Николай Нанков.

Трите оставки – на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков – се приемат и в четвъртък ще бъдат депозирани в Народното събрание за процедурата по ремонт на кабинета. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след Коалиционен съвет тази сутрин.

[ad id=“225664″]

Бойко Борисов е доволен, че всички давали добра оценка за работата на тримата министри, които подадоха оставки. Министър-председателят е съгласен коалицията да се събира често и заедно да обсъждат проблемите.

Младен Маринов е настоящият главен секретар на Министерството на вътрешните работи. В периода от 2014 до 2017 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.

Александър Манолев е заместник-министър на икономика. Той е работил в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

 

 

Петя Аврамова е народен представител от 44-то Народно събрание. Заместник председател е на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Член е на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране. За периода 2011-2013 е председател на Общински съвет Враца. От 2009 до 2011 е изпълнявала длъжността заместник-кмет на Враца по строителството.


image0 (9K)