Има ли пол душата?

Светлана Тилкова – Алена отговаря:

Душата в момента на въплъщаването си в плода в края на четвъртия месец от бременността не е догледала в избора си на тяло и се е сляла с тяло от противоположния пол, което е едната от причините за появата на влечение към собствения си пол“, пишеш в редакторската си колонка в брой 7 на „Кармичният кръг. Искам да попитам, Душата има ли пол?

Алена: Душата няма пол.

В мига на кончината Душата се отделя от тялото. Тя е безплътна, ефирна, но все още има формата на тялото на починалия човек. Душата няма физически усещания, сексуални влечения, както и усещане за болка, но изпитва силна любов, силна омраза и неистово желание за мъст.

Мигът на смъртта полага началото на пребиваването на Душата до четиридесетия ден от кончината на Земята около нас, а след това в ниските, околоземни астрални нива до определено ниво на пречистване. Колко ще е неговата продължителност, за всяка Душа е различно.

Когато Душата е видяла своите грешки, осъзнала ги е и се е пречистила, тя излита във висшите астрални нива. Формата й отново е ефирна, но вече е променена и не е свързана с последното й физическо прераждане. На висшите астрални нива Душата преминава в еманацията на вечния Дух. Той няма пол, а видът му е ефирно искрящо сияние. В този си вид Духът продължава да живее столетия, дори хилядолетия, докато се подготви за своето следващо прераждане, въпреки че може да получи разрешение за прераждане след седмици, месеци, няколко години.

Кога и къде ще е новото прераждане, зависи от допуснатите и все още непоправени грешки, натрупаната негативна или позитивна карма, както и задачите в бъдещото въплъщение.

Ако Духът вече има право, му се разрешава да избере планетата, на която да се прероди. Ако говорим за нас, хората, това обикновено е планета на по-високо ниво на развитие.

Ако все още цикълът на прераждания на Земята не е приключил, тогава се избира континентът и държавата, където най-добре ще учи уроците си и ще изпълни новите си задачи. Духът вече знае, че в своето следващо прераждане той ще обитава женско или мъжко тяло, поради което в проявлението си като Душа той вече има съответния тип съзнание, което обаче не би могло да се нарече пол.

Минава някакъв период от време в търсене и избор на семейство. Точно тогава се случва грешката заради недоглеждане на плода в утробата на бъдещата майка Душата да избере погрешното тяло – вместо женско – мъжко, или обратно.
Източник:https://www.karm-krag.com


image0 (9K)