Има жертва на проливните дъждове в община Бургас. Обявено е частично бедствено положение

Проливните дъждове в община Камено предизвикаха обявяване на частично бедствено положение в община Бургас. Има една жертва на бедствието.
Вследствие на дъждовете са наводнени пътища и жилища в Камено. Най-сериозно пострадали са селата Полски извор. Ливада, Тръстиково и Черни връх, предаде „Фокус“.

Подадени са десетки сигнали за бедстващи хора, поискали евакуация.

Много от селата в общината са без ток, но заради наводненията екипите на EVN не могат да достигнат до местата на авариите.

Поройният дъжд наводни къщи и в селата Равнец, Братово, в бургаските квартали Горно Езерово, Долно Езерово, „Меден рудник“. Жители на Равнец и Долно Езерово бяха евакуирани, предаде БНР.

Постъпили са многобройни сигнали на тел. 112 за залети дворове и стопанства и обществени сгради.

Когато водата да се изтегли ще могат да бъдат оценени щетите, пише dir.bg

Затворени са пътищата към Братово, Константиново и направлението Полски извор – Тръстиково. Има сигнали за паднали клони и задръстени шахти.

[ad id=“255238″]

Има наводнени участъци по магистрала „Тракия“.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от км 325 до км 359 в посока София, поради свличане на земни маси в аварийната и активната ленти в следствие на обилните дъждове, предупреди рано тази сутрин Пътната агенция.

Оранжев код за обилни валежи е в сила за 4 области в страната – Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас. Очакват се валежи между 35 и 50 литра на квадратен метър, а локално са възможни и количества и до 60 л/кв.м.

По Южното Черноморие ще духа и силен североизточен вятър с пориви до 24 м/секунда.

[ad id=“226585″]

В областите: Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен, Варна и Добрич е в сила жълт код за валежи. В тях количествата от дъжд ще бъдат в порядъка между 15-30 л/кв.м. за денонощието.


image0 (9K)