Имам, агитирал за ДОСТ във Велинградско село е задържан

Задържаха имама на велинградското село Света Петка. Агитирал и оказвал натиск върху месни жители да гласуват за ДОСТ на предстоящите избори. Целия ден селото е блокирано от полиция, съобщиха очевидци.

На 17 март имамът завел 40 жители на селото, повечето жени, на организирана от него безплатна екскурзия в Турция. И там започнал да агитира екскурзиантите, че трябва да се гласува за ДОСТ.

Срещнал ги дори с турски представител, който обяснил на хората от Света Петка, че в южната ни съседка подкрепят ДОСТ и трябва да се гласува именно за таи партия.

След като се прибрали в селото, натискът продължил. Имамът обяснил, че екскурзията всъщност не е безплатна, а е един вид поето задължение за кого да гласуват.

През целия ден днес в Света Петка се водеха разпити на участвалите в разходката до Турция.

От окръжната прокуратура в Пазарджик не потвърдиха, но и не отрекоха за операцията, като съобщиха че информация може да се получи единствено от ВКП.

От пазарджишката полицейска дирекция също отказаха коментар, въпреки че операцията се провежда от служители на велинградското полицейско управление и регионалната дирекция.

източник: Марица


image0 (9K)