Имало „неоснователна и агресивна“ кампания срещу Султанка, смята ВМРО-депутатът Искрен Веселинов

„Има неоснователна и агресивна кампания срещу Султанка Петрова. Моите съболезнования към роднините на починалото момче, но зам.-министърът няма вина.“ Това заяви в ефира на бТВ депутатът от ВМРО, които са част от Обединените патриоти, Искрен Веселинов по повод скандала около мистериозната смърт на охранител на строежа в бившия Партиен дом.

[ad id=“225664″]

Оказа се, че строителният обект се охранява от фирма, свързана със семейството на зам.-социалния министър Султанка Петрова. От БСП й поискаха оставката заради конфликт на интереси.

„Тиражираха се абсолютни глупости, че става въпрос за обществена поръчка за 22 млн. лв., което е сумата на целия ремонт. Става въпрос за малка семейна фирма, чийто годишен оборот е една стотна от тази сума”, уточни Веселинов. Той посъветва Петрова сама да поиска да бъде проверена от Комисията за конфликт на интереси.

Относно скандалите в коалицията около два проектозакона – за горивата и за бездимните цигари, Веселинов обяви, че е постигнато съгласие в общи линии.

„Слуховете за преждевременна смъртта на Обединените патриоти са неверни“, заяви депутатът.

Според избраника от ВМРО „системата на италианското семейство продължава“. „Винаги се случват подобни недоразумения в периоди на Коалиционни съвети. Въпрос на комуникация. Това са наслоявания на неразбирания по-скоро, отколкото на напрежение“, смята Веселинов. Той обаче добави, че „до голяма степен Волен Сидеров има право да бъде обиден“.

[ad id=“263680″]

„Този законопроект създаде една много сериозна рамка на контрол. Замисълът на закона не е да ликвидира малките търговци“, обясни Веселинов.

Според него множество от тиражираните медийно твърдения са били отхвърлени от вносителя Емил Димитров-Ревизово, защото е имало липса на информация.

„Нямаме за цел да се разбираме за всичко, ние често имаме различни виждания. Слуховете за преждевременната смърт на ОП са неверни, коалицията ще продължава да работи“, обясни още веднъж той.

Искрен Веселинов коментира и друга наболяла тема. Той обясни, че Патриотите водят интензивен диалог с ГЕРБ по въпроса за бездимните цигари.

[ad id=“236999″]

„Тук всичко е за сметка на драгия потребител. За нас водещото е, че тези изделия не трябва да поскъпват. Ще има повишаване на акциза, но не и поскъпване на продукта – това е идеята, която коментираме“, смята депутатът.


image0 (9K)