Илияна Йотова: Много партии заложиха на езика на омразата. Избирателят избра даващите надежда

Европейските граждани гласуваха за тези, които им дадоха надежда, каза вицепрезидентът

„В стремежа си да привлекат повече гласове много партии заложиха на езика на омразата. Той надделя над фалшивите новини в кампанията за европейските избори. Европейските граждани гласуваха за тези, които им дадоха надежда, и против тези, които ги караха да мразят.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на международна конференция в София, посветена на дезинформацията и фалшивите новини в контекста на европейските избори, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още в началото на кампанията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към кандидатите за евродепутати и ги призова да не използват езика на омразата. „Искам да сме си ние – добронамерени, градящи, хората все пак виждат“, каза тогава Борисов, пише tribune.bg

Избраният език от водещите партии БСП и ГЕРБ пролича още в първия дебат между водачите на листите – Мария Неделчева-Габриел и Елена Йончева. „Мария Габриел направи смешна Елена Йончева. Много по-компетентна е, а Йончева само вика и говори апокалиптични неща, което е ужасно и плаши инвеститорите. Йончева страшно се изложи, не знае комисиите дори. Щом като на Мария Габриел вече се наложи да и се усмихне снизходително…“, написа след дебата бившият заместник-министър на правосъдието Валери Тарандов.

 


image0 (9K)