Илиан Тодоров: 10 месеца чакам отговор за опасните пътища в Софийска област

„Седем месеца се молих на АПИ да сложат табели откъде започва и откъде свършва Софийска област. За съжаление в България в топлите си кресла стоят едни самозабравили се хора, анонимни чиновници, експерти по „нищоправене”, които си позволяват да нарушават заповедите на министър-председателя”, заяви областният управител на Софийска област, съобщава Нова телевизия.

„През 2017 г. в качеството ми на областен управител, с цел превенция на подобни катастрофи, изпратих писмо до Министерски съвет, до председателя на АПИ и до директора на Областно пътно управление, в което давам пълен списък с пътищата, които са в критично състояние и които могат да предизвикат катастрофи. Вече 10 месеца нямам отговор”, поясни той.

[ad id=“225664″]

„Със заповед на Бойко Борисов от 2011 г. всички структури в областите са длъжни да дават тримесечни отчети за извършената си дейност. Областно пътно управление до този ден е трябвало да ми предостави четири отчета за извършената от тях работа. Получил съм само един”, каза още Илиан Тодоров.

Той подчерта, че „областните управители нямат никакви правомощия върху ремонта и поддръжката на републиканските пътища. Това е от правомощията на АПИ”.


image0 (9K)