Илиана Раева: Престъпно съдийство към българския ансамбъл в Баку

Президентът на БФХГ Илиана Раева нарече „престъпно“ съдийството и получената оценка на българския ансамбъл за съчетанието с пет топки на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Тимът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова се класира с пети резултат за финала на пет топки. Българките получиха оценка от 23.550 точки, от които за трудност 15.300 и за изпълнение 8.250. Първоначалната оценка за трудност беше 15.100, но след подадена контестация от българския щаб тя бе повишена на 15.300, което не промени позицията на грациите в класирането.

Момичетата изпълниха без никакви груби грешки съчетанието си и оценката им е доста ниска.

„Престъпно съдийство към българския ансамбъл в Баку!Оценката на D3-4 е подигравка с художествената гимнастика! За да дадеш при това изпълнение (и заложена трудност на D3-4 12,1) 9,3 след повишаване на контестацията или нямаш понятие от съдийство, или не можеш да смогнеш да видиш всичко, или не виждаш добре и имаш проблем със зрението, или си тенденциозен към България! И в четирите случаи мястото ти не е на съдийската маса! Дамите от Финландия и Америка трябва много сериозно да се засрамят! СРАМ!!! Браво, момичета! Вие сте гордост! Оценката на D1-2 е точно толкова, колкото е заложена – 5,600. Най-висока оценка на изпълнение! Браво на съдиите! Да не подхващам и оценката на Катрин Тасева на D3-4 на топка… Имам сериозни основания да не искам…“, заяви Раева пред фейсбук страницата на БФХГ.

 

Източник – Спортал


image0 (9K)