Изчислете дали сте с идеалния партньор!

Екип от полски учени е изчислил, че повечето хора се стремят дългосрочно да бъдат с партньор, който осигурява възможността следващото поколение да бъде с нормален ръст.

Според тях най-хармонична формула за ръстовата разлика между двойката е височината на единия (в повечето случаи жената) по 1,09 – за височината на мъжа. Пример: 164 см х 1,09 е = на 178,76 см.

Дългогодишните анализи на взаимоотношенията на 600 двойки показали, че дали връзката ще просъществува красиво си личи най-вече от комуникацията между партньорите при проблем. Ако въпреки огорчението, или яда двамата обсъждат ситуацията, опитвайки се да се усмихнат един на друг поне на моменти и без да използват лични обиди, квалификации и нападки, то перспективата да създадат истинска връзка до живот е повече от добра. Комуникират ли обаче със злоба, обиди и страх, то и най-силната първоначална страст няма да устои. Дори да останат заедно по някакви причини, няма да са за завиждане и няма да е от любов.

Ето и един пример на двойка, отговаряща както на условието за ръста, така и на това за комуникацията – семейство Ферис.

Внучката им направила сватбена сесия за тях, след 70 години съвместен живот, когато Маргарет е на 89, а Ферис на 90, омагьосана от това, че цял живот е усещала у тях – в отношението им един към друг, в жестовете, погледите и постъпките, неизмерима любов. Всичко това е било безценен урок в семейството им – за децата и внуците им, за всички, които ги познават.

Вижте ги!:)

 


image0 (9K)