Изчезналият футболист Сала изпратил смразяващо гласово съобщение минути преди да излети

Изчезналият нападател на Кардиф Сити Емилиано Сала се съмнявал в способностите на самолета, с който отлетя от Нант за уелската столица. В аудио съобщение, което изпратил на свои приятели и роднини, 28-годишният аржентинец казал: „Качих се на самолет, който изглежда сякаш, че ще се разпадне и тръгвам за Кардиф.“

Нападателят беше купен от Кардиф часове преди катастрофата, като уелският клуб плати на Нант за правата му рекордните за клуба 15 милиона паунда. Сала се качил на самолет Пайпър Малибу край Нант и заедно с пилота тръгнали към Великобритания.

„Ако до час и половина нямате новини от мен, не знам дали да пращате хора, които да ме търсят, защото едва ли ще ме намерят. Татко, много се страхувам!“, казал Емилиано Сала в аудио записа, цитиран от аржентинските медии.

Издирвателните групи безуспешно търсиха машината в район с площ от 3 хиляди квадратни километра във вторник.

Акцията бе прекратена вчера по залез слънце, а днес е подновена отново.

На 28 години Емилиано Сала тъкмо беше достигнал до футболната си зрялост, а трансферът му в Кардиф Сити се очертаваше като вълнуващо приключение, пише BBC.

Закупуването му от уелския тим е закъсняло признание за играч, който може и да не е технически съвършен, но е в добро физическо състояние и смел. На терена е предизвикателен, а извън него води тих и спокоен живот.

Емилиано Сала обича детективските романи и никога няма да тръгне за гостуване, без да вземе със себе си книга. Той свири на китара, но това се случва обикновено без публика – само вкъщи.

Обичайната гледка за Нант беше Сала, седнал на маса пред местно кафе, заедно със своя лабрадор, свит в краката му.


image0 (9K)