Изчезналият в Бразилия гръцки посланик е намерен мъртъв

Гръцкият посланик в Бразилия Кириакос Амиридис, за който властите обявиха снощи, че е в неизвестност от три дни, е открит мъртъв.

Трупът му е намерен в изгоряла бяла кола с номера, които съвпадат с тези на автомобил, взет по-рано под наем от дипломата, съобщава  „Български новини“.  Обгорялала кола е намерена в бедняшкото предградие Нова Игуасу на Рио де Жанейро.

Идентифицирането на посланика вече е потвърдено от полицията. Все още няма информация за причините за трагичния инцидент, довели до смъртта на 59-годишния дипломат. Издирването на посланика бе поето от отдела по убийства на Рио де Жанейро. Трупът е прехвърлен в Медицинския институт на Нова Игуасу за аутопсия. До момента, нито гръцкото посолство в Бразилия, нито гръцкото консулство в Рио са направила официален коментар по случая.

59-годишният Кирякос Амиридис за последно е бил в понеделник вечерта в дома на приятели на неговата бразилска съпруга в предградие на Рио де Жанейро. Съпругата е обявила неговото изчезване в сряда. Впоследствие полицията разпространи информация, че последното местонахождение на посланика е било в бедно предградие, но не уточни защо се е намирал там. В хода на издирването полицейският инспектор от Рио де Жанейро Еваристо Понтес заяви, че не се работи по версия за отвличане. „Следваме следи, но не и такава. Ако той е бил отвлечен, то похитителите щяха досега да са се свързали с нас“, добави той. Бразилските медии предават кадри с намерената обгоряла кола и архивни изображения на посланика.


image0 (9K)